Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΕΛΤΑ

 

Η εταιρεία μας A.N. Mατσανιώτης Εκδόσεις Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο των ιατρικών εκδόσεων και προωθητικών ενεργειών στο χώρο της υγείας. Βασικοί αποδέκτες μας είναι το ευρύ κοινό, οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό δίκτυο επικοινωνίας που αποτελείται από κορυφαίους Καθηγητές Ιατρικής όλων των ειδικοτήτων και που στόχο έχει την απόλυτα έγκυρη και εξειδικευμένη πληροφορία προς το αναγνωστικό μας κοινό.

 

Η πληροφόρηση που αντλείται από τα άρθρα που δημοσιεύονται στο deltamoms.gr (πηγή: περιοδικό «ΠΑΙΔΙ, ΥΓΕΙΑ & ΑΝΑΤΡΟΦΗ»), αποτελεί ένα «εργαλείο» που σκοπό έχει να σας βοηθήσει να ασκήσετε την «τέχνη» του γονιού. Οι γνώσεις που χρειάζονται για την άσκηση αυτής της «τέχνης» έχουν καταγραφεί σε βιβλία και μπορεί να βρεθούν, ίσως ήδη να τα έχετε στη βιβλιοθήκη σας. Ωστόσο, αυτό που εμείς στοχεύουμε είναι να κάνουμε την πρόσβασή σας σε αυτές τις γνώσεις ευκολότερη, πιο ευχάριστη, συνεχή και με τη βοήθεια διακεκριμένων ειδικών να συμβάλουμε στην αξιοποίησή τους.

 

Στην προσπάθειά μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όσο πιο σωστά γίνεται, πιο άνετα και με λιγότερο άγχος, πολλές φορές προβληματιζόμαστε για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

 

Δεν είστε μόνοι σας σε αυτούς τους προβληματισμούς. Στα άρθρα που παρουσιάζουμε θα βρίσκετε απαντήσεις διατυπωμένες με τρόπο απλό και κατανοητό, γραμμένες αποκλειστικά από διακεκριμένους παιδίατρους και ειδικούς επιστήμονες με τεράστια εμπειρία, που γνωρίζουν την ψυχολογία του γονιού και του παιδιού καλύτερα από κάθε άλλον.

 

Γονιός δεν σημαίνει διαβάζω και εφαρμόζω. Η Συντακτική Επιτροπή της εταιρείας μας αποτελείται από επιστήμονες που διδάσκουν ότι οι γονείς συνεργάζονται με τον παιδίατρο για την καλύτερη φροντίδα του παιδιού, για να προστατεύσουν και βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία του.

 

Η επικοινωνία δεν είναι πάντοτε απλή υπόθεση. Η πείρα δείχνει ότι δεν αρκεί μια πληροφορία να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, αλλά πρέπει να είναι γραμμένη με τρόπο σαφή και εύληπτο. Και πάλι όμως δεν είναι βέβαιο ότι όλοι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πάντοτε σωστά αυτό που γράφεται. Η μαζική επικοινωνία ενέχει συχνότερα τον κίνδυνο να διαβάζουν πολλοί το ίδιο κείμενο, αλλά να μην αντιλαμβάνονται όλοι το ίδιο νόημα. Προφανώς, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται και στις δύο πλευρές: είτε σε αυτόν που το γράφει, είτε σε αυτόν που το διαβάζει. Ακριβώς γι’ αυτό νιώθουμε μεγάλη ευθύνη. Ελέγχουμε διπλά και τριπλά κάθε λέξη. Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο των παρανοήσεων. Αν σε ορισμένα άρθρα φανεί ότι επαναλαμβάνονται πράγματα, αν τονίζονται άλλα που για σας είναι αυτονόητα, να ξέρετε ότι είναι μέρος της προσπάθειάς μας για καλύτερη κατανόηση, για σωστή ερμηνεία.

 

Δεν σας γνωρίζουμε προσωπικά: Η πείρα μας στηρίζεται στη σχέση με πολλούς άλλους γονείς. Οποιαδήποτε συμβουλή γράφουμε, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, αλλά μπορεί να μην αφορά τη δική σας οικογένεια, τον χώρο όπου ζείτε, τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεστε.

 

Μην είστε παθητικοί δέκτες: Πρώτα βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε καλά τι λέει ο συγγραφέας. Μετά, δείτε αν ταιριάζει στη δική σας περίπτωση και, τέλος, αν μπορείτε εσείς να το εφαρμόσετε.

 

Μιλήστε με την/τον παιδίατρό σας: Μην παρασυρθείτε να πιστέψετε ότι επειδή διαβάσατε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο από ένα διακεκριμένο καθηγητή, γνωρίζετε τέλεια το θέμα! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν έχετε και την ελάχιστη αμφιβολία είναι να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας. Ρωτήστε τον, παρακαλέστε τον να σας το σχολιάσει, εμπιστευτείτε τον.

 

Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι. Σας  ευχόμαστε καλή δύναμη.

 

 


 
Σπίτι: Επιχείρηση «καθαρή...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.