Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Πάντα την Κυριακή!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Πάντα την Κυριακή!

Λίγες εβδομάδες πριν μπει το καλοκαίρι, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας περιμένει τους μικρούς του φίλους για να τους διηγηθεί ιστορίες από τον θαλάσσιο βυθό και τα ορυκτά και να γιορτάσουν μαζί τη Γιορτή της Μητέρας και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Μετράτε δράσεις και σημειώστε ημερομηνίες:

  • «Ζουν μέσα στην άμμο…» είναι το κοινό θέμα του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 2-4 ετών και 4-6 ετών, καθώς το καλοκαίρι και οι βουτιές στην θάλασσα πλησιάζουν. Το ταξίδι της ζωής της καρέτα-καρέτα γίνεται ιστορία με μουσική και κίνηση για τα προνήπια, ενώ τα νήπια θα μάθουν τα πάντα για τα χταπόδια, τους αστερίες, τα καβούρια και τους αστακούς. Όλα αυτά την Κυριακή 6 Μαίου 11:00π.μ. & 12:30μ.μ.
  • «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» είναι ο τίτλος της περιοδικής έκθεσης του μουσείου, που εντυπωσιάζει τους μικρούς επισκέπτες. Διαλέξτε μία κυριακάτικη ξενάγηση όπου θα μάθετε εσείς και τα παιδιά σας ότι στην παρασκευή του χαρτιού χρησιμοποιείται ανθρακικό ασβέστιο, τάλκης, καολίνης, διοξείδιο του τιτανίου, ότι ένα κινητό τηλέφωνο περιέχει περίπου 25 μέταλλα, μεταξύ των οποίων χρυσός, άργυρος, χαλκός νικέλιο και σπάνιες γαίες και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές πληροφορίες. Τον Μάιο οι κυριακάτικες ξεναγήσεις θα γίνουν από γεωλόγους εθελοντές στις 6, 13 και 20 του μήνα στις 12.00 το μεσημέρι και είναι διάρκειας 1 ώρας.
  • Γιορτή της Μητέρας: Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παραδοσιακά γιορτάζει τη μητέρα μαζί με τις μαμάδες και τα παιδιά τους με δρώμενα και κατασκευές. Όλα αυτά την Κυριακή 13 Μαΐου.
  • Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Στις 20 Μαΐου τα μουσεία γιορτάζουν και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά
Τηλ.: 210 8015870
Εισιτήρια: 6 ευρώ για τους ενήλικες, 4 ευρώ για τα παιδιά. Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.
530


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Ζάχαρη: Όσο λιγότερη, τόσο...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.