Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

DIY: Εύκολη Γιρλάντα Με Αυτοκόλλητες Ταινίες!

DIY: Εύκολη Γιρλάντα Με Αυτοκόλλητες Ταινίες!

Της Σοφίας Μεϊμάρογλου  sofia_meimaroglou.jpg

 

Λατρεύω όλα αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά και γεμίζουμε τα σπίτια μας- κι εγώ μαζί- με τα γράμματα. Light boxes, πίνακες με γράμματα και σύμβολα, γιρλάντες με γράμματα και σύμβολα… Όλα τα λατρεύω. Γράφεις το μότο σου, την αύρα της ημέρας, τον στόχο σου, την ευχή στις γιορτές, ό,τι θες!

 

Μόνο που έχει μια προϋπόθεση. Να είναι στα αγγλικά. Εμένα αυτό με εκνευρίζει. Το να μην έχω δηλαδή την επιλογή της μητρικής μου γλώσσας.

 

Ειδικά αν πρόκειται να γράψω ευχές, θέλω ακόμη περισσότερο να μπορώ να τις γράψω στη γλώσσα μας. Δηλαδή, θέλω για παράδειγμα να κάνω μια έκπληξη στο 5χρονο παιδί μου που γυρνάει από το νηπιαγωγείο και είναι η ονομαστική του γιορτή και θα βρει μια κρεμασμένη γιρλάντα στην είσοδο που να λέει "Happy nameday" ή "Xronia polla mikro mou soutzoukaki; Έκπληξη με μετάφραση θα του κάνω σώνει και καλά; :D

 

Μπορώ όμως να φτιάξω μόνη μου ελληνικά γράμματα και στη συνέχεια γιρλάντες. Ένας τρόπος είναι αυτός που σου δείχνω σήμερα.

 

Με αυτοκόλλητες ταινίες, αυτές που λέμε washi tapes. Κυκλοφορούν σε τόσα πολλά σχέδια και χρώματα, ακόμη και το φάρδος τους ποικίλλει στην αγορά. Εγώ διάλεξα κάποιες αρκετά λεπτές. Σκέφτηκα επίσης ότι θα προτιμούσα να μοιάζουν, σαν να αιωρούνται οι λέξεις και όχι να τις κολλήσω πάνω σε επιφάνεια που θα δημιουργούσε background. Τότε μου ήρθε η ιδέα των διαφανειών. Και παρ' όλο που θα μπορούσα με ένα διακορευτή να ανοίξω τρύπες στο πάνω μέρος κάθε γράμματος, να περάσω μια κλωστή και να τελειώνω μια ώρα αρχύτερα την γιρλάντα, δεν ήθελα αυτό το αποτέλεσμα. Ήθελα να μην μοιάζει φτωχό και λίγο. Ενώ, μια τρέσα πομ πομ δίνει ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα, πιο παιχνιδιάρικο, πιο γιορτινό!

 

Συγκέντρωσέ τα:

  • αυτοκόλλητες ταινίες (washi tapes)
  • διαφάνεια (εδώ έχει χρησιμοποιηθεί διαφάνεια Α4 για inkjet εκτυπωτή)
  • τρέσα πομ πομ
  • ψαλίδι
  • κόλλα χειροτεχνίας
  • κοπίδι

 

 

Πώς θα τη φτιάξεις:

1. Αν θες να φτιάξεις μια γιρλάντα στο δικό μου μέγεθος, υπολόγισε ότι αυτή έχει μήκος περίπου 75 εκ. Πρώτα λοιπόν, κόψε τη διαφάνεια σε διάσταση 4.5 χ 8.5 εκ. Τόσες φορές όσα και τα γράμματα που θα χρειαστείς. Σημείωση: Εδώ χρησιμοποιήθηκαν πολύ λεπτές αυτοκόλλητες ταινίες (φάρδος 0,50 εκ.), οπότε η προαναφερόμενη διάσταση της διαφάνειας ήταν μια χαρά. Αν χρησιμοποιήσεις το κλασικό μέγεθος washi tape, που συνήθως είναι 1,50 εκ., θα χρειαστεί να προσαρμόσεις αντίστοιχα και τα μεγέθη της διαφάνειας και της τρέσας.

 

diy_girlanta party 1

diy_girlanta party 2

 

 

2.Δημιούργησε με τις ταινίες ένα γράμμα πάνω σε κάθε διαφάνεια. Σου προτείνω να αφήσεις στο πάνω μέρος της διαφάνειας λίγο χώρο για την κόλλα, ώστε όταν φτιαχτεί η γιρλάντα να μην είναι κρυμμένο το πάνω μέρος των γραμμάτων. Επίσης, ό,τι περισσεύει στις άκρες των ταινιών, το κόβεις με ένα ψαλίδι ή κοπίδι. Περισσότερο βοηθητικό θα σου φανεί το δεύτερο.

 

 

3. Γύρνα από την πίσω πλευρά την τρέσα. Κάνε το ίδιο και για τις καρτέλες με τα γράμματα. Βάλε μικρή ποσότητα κόλλας και τοποθέτησε πάνω τη διαφάνεια. Πίεσε λίγο μέχρι να κολλήσει.

 

diy_girlanta party 4

 

 

Τελείωσες! Έχεις γιρλάντα να γράψεις ό,τι θες στη δική σου γλώσσα. Γιατί, μπορεί να θες να γράψεις "Σε ό,τι αγαπάς, να βάζεις μεράκι!". Πώς να πεις στα αγγλικά το μεράκι; Δεν έχει :) Ενώ εμείς έχουμε. Σε όλα μας. Ακόμη και στις γιορτινές μας γιρλάντες. ;)

 

 

diy_girlanta party 6

diy_girlanta party 8

Φιλάκια και μην ξεχνάς...

Να πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο. Sharing is magic! ♥
2445


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Αφυδάτωση: κατάσταση εκτάκτου...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.