Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το βιβλίο του μήνα: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ

Το βιβλίο του μήνα: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ

Οι μακρινοί προορισμοί, οι άγνωστοι λαοί και πολιτισμοί, αλλά πάνω απ’ όλα η περιέργεια και η φαντασία των παιδιών, που τα ταξιδεύει παντού, είναι το θέμα του βιβλίου, που αυτό το καλοκαίρι μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το παιδιά βλέπουν τον κόσμο.

 

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα παιδάκι, ο Άρης μετακομίζει με την οικογένειά του στην Αθήνα. Στο νέο του σπίτι υπάρχει μία σοφίτα που με την προϋπόθεση ότι θα την καθαρίσει ο ίδιος πετώντας τα πράγματα του παλιού ένοικου, θα γίνει δική του. Με σακούλες σκουπιδιών και τη σκούπα στο χέρι ξεκινάει το ξεκαθάρισμα. Και τότε πέφτει στα χέρια του το ημερολόγιο του παλιού ιδιοκτήτη, του καθηγητή Φίλιππου, το οποίο θα γίνει η αφορμή για τον Άρη και τη νέα του φίλη, τη Λίνα, να γνωρίσουν αυτόχθονες λαούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και να μάθουν για τις καθημερινές τους συνήθειες και τον πολιτισμό τους. Και όλα αυτά, μέσω ενός ιπτάμενου τρικύκλου.  

 

Τα ερωτήματα πολλά: Πού βρίσκεται τώρα ο καθηγητής; Τι σχέση είχε με τους Αβορίγινες και τους Μαορί; Κι αλήθεια, αυτό το τρίκυκλο υπάρχει;

 

Το βιβλίο τελειώνει λίγο πριν διαλευκανθεί το μυστήριο και οι αναγνώστες θα περιμένουν τη συνέχεια.
569


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ «ΠΥΡΝΑ»:...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.