Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΑΧΑΡΝΕΙΣ: Το έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου κι εμείς έχουμε έναν πολύ καλό λόγο να κατεβούμε οικογενειακώς στον νότο.

ΑΧΑΡΝΕΙΣ: Το έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου κι εμείς έχουμε έναν πολύ καλό λόγο να κατεβούμε οικογενειακώς στον νότο.

Προκειμένου να μυήσουμε τα παιδιά μας στο αρχαίο θέατρο, επιλέξαμε ανάμεσα στις παραστάσεις του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τους Αχαρνείς, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αθηναίου σατυρικού ποιητή, με πρωταγωνιστή τον Δικαιόπολη, έναν ηλικιωμένο αγρότη, που αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες, προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνείς αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος, λίγο πριν φύγει για μία ακόμα μάχη.

 

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα γελάσουν με το ξέφρενο αυτό διονυσιακό πανηγύρι και θα λάβουν τα αντιπολεμικά και επίκαιρα όσο ποτέ μηνύματα του ποιητή.

 

Η παράσταση μπορεί να γίνει η αφορμή όχι μόνο για μία ωραία εκδρομή στην Πελοπόννησο με βουτιές στη θάλασσα και βόλτες, αλλά και για την επαφή των παιδιών με τους αρχαίους συγγραφείς και ποιητές μέσα από τα ίδια τα βιβλία. Στα βιβλιοπωλεία μπορείτε να βρείτε ειδικά διασκευασμένα κείμενα για παιδιά, βασισμένα στο πρωτότυπο έργο και να μελετήσετε μαζί με τα παιδιά σας το έργο πριν ξεκινήσετε για το σύντομο αυτό ταξίδι αναψυχής και ψυχαγωγίας.

 

(Από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες στη σειρά Οι Κωμωδίες του Αριστοφάνη κυκλοφορούν οι Αχαρνείς του Αριστοφάνη σε διασκευή Γιάννη Κοτσιφού και εικονογράφηση Γιώργου Ακοκαλίδη).

 

Απόδοση - Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τάκης Παπαματθαίου και φυσικά ο πολυμελής χορός:

 

Τα παιδία παίζει: Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά τη «δημιουργική απασχόληση παιδιών», μία δράση που αφορά τα παιδιά των θεατών που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση και απασχολούνται σε ειδικούς χώρους πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Απαιτείται κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: creativechildren@greekfestival.gr

 

Ημερομηνίες: Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουνίου, 9:00μ.μ.

Πληροφορίες: http://greekfestival.gr
419


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΚΕΦΙ:...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.