Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΑΘΗΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018: Βιβλία -και παιδιά- παντού στην πόλη

ΑΘΗΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΒΙΒΛΙΟΥ 2018: Βιβλία -και παιδιά- παντού στην πόλη

Από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 η Αθήνα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου μετά από επιλογή της UNESCO και το γιορτάζει βάζοντας στο παιγνίδι και τα παιδιά. Κλείστε τηλεοράσεις και ταμπλέτες, απενεργοποιήστε κινητά, κρύψτε τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και ζήστε με τα παιδιά σας μια άλλη πόλη, χαρούμενη, δημιουργική, φιλική στα βιβλία και επιμορφωτική. Οι δράσεις, που επιλέξαμε για εσάς και τα παιδιά σας τον μήνα Ιούνιο, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: την πόλη, που ζούσε και ζει μέσα από έργα αρχαίων και σύγχρονων διανοούμενων. Σημειώστε τις ημερομηνίες των δράσεων και κλείστε ραντεβού στα παιδιά σας με την ιστορία της Αθήνας:

 

«Οι μύθοι του Πλάτωνα»: Στο πλαίσιο των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων σε χώρους πολιτισμού η εκπαιδευτική αυτή δράση επιδιώκει μέσα από ψυχαγωγικές μεθόδους τη γνωριμία των παιδιών με τους μύθους από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και τα στοιχεία της φιλοσοφίας του μεγάλου αρχαίου έλληνα φιλοσόφου.

Σάββατο 9 Ιουνίου, 12:00μ.μ.

«Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημία Πλάτωνος», Μοναστηρίου & Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος

Για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Συμμετοχή ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 5142138

Διοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ

 

«Η Δεξαμενή του Κολωνακίου αναβιώνει»: Μία δράση της μεγάλης Γιορτής της Ανάγνωσης αφορά στην ιστορία της Πλατείας Δεξαμενής, η οποία αναβιώνει μέσα από τους διάσημους θαμώνες της όπως οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Κώστας Βάρναλης, Νίκος Καζαντζάκης, Μάρκος Αυγέρης και αργότερα και ποιητές της γενιάς του ‘30, όπως και ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 8:00μ.μ.-9:00μ.μ.: Παράσταση Καραγκιόζη για μικρά και μεγάλα παιδιά και 9:00μ.μ.- 10:30μ.μ.: Ανάγνωση αποσπασμάτων από λογοτεχνικά έργα των : Παπαδιαμάντη, Νιρβάνα, Ελύτη και άλλων που έδρασαν στο περίφημο καφενείο της Δεξαμενής και παρουσίαση από τη χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μελοποιημένων ποιημάτων της λεγόμενης γενιάς της Δεξαμενής.

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ

 

«Της πόλης μου τα παραμύθια»: Μία περιπατητική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που μιλάει για την ιστορία της Αθήνας ανά τους αιώνες. Για τον Λυσικράτη, τον Λόρδο Βύρωνα, τον Κωστή Παλαμά και τους Δερβίσηδες. Ψυχή της δράσης τα ίδια τα παιδιά που παίρνουν μέρος σ αυτήν. Αποτέλεσμα πολύμηνης ομαδικής εργασίας, μαζί με εμψυχωτές, παιδαγωγούς, ηθοποιούς και μουσικούς, παρουσιάζονται δρώμενα σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους στην Πλάκα

Σάββατο 23 Ιουνίου, 6:00μ.μ.

Η παράσταση περνάει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Μνημείο του Λυσικράτη, το σπίτι του Παλαμά και το Λουτρό των Αέρηδων

Ελεύθερη συμμετοχή κατά προτεραιότητα – κρατήσεις στο τηλ. 2103250341 και ηλεκτρονικά: info@ekedisy.gr

Διοργάνωση: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
468


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Δια βίου μάθηση: Ποτέ δεν είναι...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.