μαμαgazino

Tips για να οργανώσετε τη ντουλάπα του παιδιού

Tips για να οργανώσετε τη ντουλάπα του παιδιού

Αυτή την εποχή του χρόνου οι περισσότερες μαμάδες ασχολούνται -μεταξύ πολλών άλλων- με το να οργανώσουν τις ντουλάπες των παιδιών, να μαζέψουν τα καλοκαιρινά, να βγάλουν τα χειμωνιάτικα, να δουν ποια από τα ρούχα που έχουν είναι πια πολύ μικρά για το παιδί κ.λπ. Οι συμβουλές που σας δίνουμε θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία αυτή πιο αποτελεσματική, ώστε όχι μόνο να μπορείτε εσείς να τακτοποιείτε εύκολα τα πράγματά του αλλά και να μπορεί το παιδί να τα βρίσκει μόνο του!

 

  • Εκμεταλλευτείτε το κάτω μέρος της ντουλάπας τοποθετώντας κουτιά όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα ρούχα που του έχουν μικρύνει μέχρι να τα δώσετε ή αυτά που ακόμα είναι αρκετά μεγάλα. Μην ξεχνάτε κάθε τόσο να ανοίγετε τα κουτιά για να τσεκάρετε μήπως είναι πια μια χαρά για το μέγεθος του παιδιού.
  • Τοποθετήστε άλλη μία μπάρα στη μέση της ντουλάπας. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδικά ρούχα είναι μικροσκοπικά, ενώ με αυτό τον τρόπο, το παιδί θα τα φτάνει χωρίς να χρειάζεται τη βοήθειά σας και θα μάθει να ντύνεται μόνο του.
  • Βάλτε ετικέτες στα κουτιά και τα συρτάρια ώστε να μπορεί το παιδί να ξέρει τι περιέχουν χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξει (με τον κίνδυνο να τα ανακατέψει). Εάν το παιδί ακόμα δεν ξέρει να διαβάζει, μπορείτε να κολλήσετε ένα σκίτσο ή μια φωτογραφία από τα είδη που περιέχονται.
  • Τοποθετήστε ένα μικρό ή ένα πτυσσόμενο σκαμπό μέσα στην ντουλάπα. Έτσι, ακόμα κι όταν το παιδί δεν φτάνει κάτι που θέλει, θα μπορεί να το βρει και χωρίς τη βοήθειά σας.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο παιδικές κρεμάστρες. Για να βάλετε τα παιδικά ρούχα σε κανονικού μεγέθους κρεμάστρες θα πρέπει να τα τραβήξετε με κίνδυνο να ξεχειλώσουν ή να σκιστούν.
  • Εάν το παιδί έχει κάποιο χόμπι για το οποίο διαθέτει συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ (όπως ένα σπορ ή μια πολεμική τέχνη) τοποθετήστε τα μαζί σε ένα μέρος της ντουλάπας που θα οργανώσετε ειδικά γι' αυτά.
  • Τοποθετήστε μέσα ή δίπλα στη ντουλάπα του παιδιού ένα καλάθι για να τοποθετεί τα ρούχα που είναι για b. Έτσι θα ξέρετε πού να τα βρείτε για να τα βάλετε στο πλυντήριο και δεν θα ψάχνετε για ρούχα πεταμένα κάτω από το κρεβάτι ή σε διάφορες απίθανες γωνιές του δωματίου.
  • Βιδώστε γάντζους στην εσωτερική πλευρά από τις πόρτες και τα πλαϊνά της ντουλάπας από όπου μπορείτε να κρεμάσετε αξεσουάρ (τσαντάκια, ζώνες, κορδόνια κ.λπ.) για να μην τα χάνετε και να εξοικονομείτε και χώρο.
  • Όταν φτιάχνετε τις ντουλάπες, ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν, ώστε να δουν πώς γίνεται η διαδικασία και να μπορέσουν κάποια στιγμή να την κάνουν μόνοι τους. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει περίπου πού έχετε βάλει το καθετί και θα του είναι πιο εύκολο να το βρει χωρίς να σας φωνάζει για να το βοηθήσετε.


Tags

ντουλάπα, οργάνωση, οργάνωση ντουλάπας, ρούχα, χειμωνιάτικα


1333


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Δοκιμασμένα Tips Οργάνωσης Από Ένα Αληθινό Σπίτι

Δοκιμασμένα Tips Οργάνωσης Από Ένα Αληθινό Σπίτι

Ας το παραδεχτούμε. Κουραστήκαμε να δεχόμαστε συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού, που στην πράξη δεν έχουν καμία εφαρμογή σε απλά, καθημερινά σπίτια. Σε αυτό όμως το άρθρο, δείχνουμε δοκιμασμένα tips οργάνωσης για ένα αληθινό ελληνικό σπίτι.

Οκτώβριος 23,2015

Back To School. Ψυχραιμία Μαμά!

Back To School. Ψυχραιμία Μαμά!

Κάθε σχολική χρονιά που σέβεται τον εαυτό της, κουβαλά άγχος για την πρωινή προετοιμασία πριν από το σχολείο. Μύθος. Με λίγη οργάνωση και μόνο τα πραγματικά απαραίτητα και γίνεται… λίιιιιγο πιο εύκολη η πρωινή ρουτίνα.

Σεπτέμβριος 11,2018

ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ: Όλα όσα πρέπει να...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.