Είμαι έγκυος

Τεστ εγκυμοσύνης θετικό! Απορίες;

Τεστ εγκυμοσύνης θετικό! Απορίες;

Πριν από το πρώτο σας ραντεβού με τον γυναικολόγο συντάξτε μία έξυπνη λίστα ερωτήσεων για να πάρετε τις απαντήσεις, που θα σας διαφωτίσουν και θα απομακρύνουν τους φόβους και τις αγωνίες σας.

 

 

 

Το τεστ εγκυμοσύνης επιβεβαιώνει την υποψία σας: Είστε έγκυος και αυτή είναι η αρχή της πιο όμορφης περιπέτειας της ζωής σας. Νιώθετε ήδη την αγωνία για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την έκβαση του τοκετού και πριν καλά-καλά το καταλάβετε βρίσκεστε ήδη μπλεγμένη στα δίχτυα του φόβου.

Ο γυναικολόγος είναι ο μόνος που μπορεί να σας απελευθερώσει και να σας δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας, αυτοπεποίθησης αλλά και ευθύνης για τη ζωή που θα φέρετε στον κόσμο. Το πρώτο σας ραντεβού μαζί του εκτός από την επιβεβαίωση της ενδομήτριας κύησης είναι και ένα «τεστ χημείας», από το οποίο θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητα και την πορεία της μεταξύ σας σχέσης.

Να θυμάστε: Ο γιατρός που θα ταξιδέψει μαζί σας όλους εκείνους τους μήνες μέχρι τον τοκετό θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Νιώστε λοιπόν άνετα να τον ρωτήσετε όλα εκείνα τα θέματα που δεν σας αφήνουν να χαρείτε την πιο ξεχωριστή περίοδο της ζωής σας. Και για να μην ξεχάσετε τα σημαντικότερα πάρτε χαρτί και μολύβι και φτιάξτε τη λίστα των ερωτήσεων, που θα έχετε «σκονάκι» στη σημαντική αυτή εξέταση:

 

 

Γιατρέ να σας ρωτήσω;

 • Είναι ο γιατρός σας υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού ή από το πρώτο κιόλας ραντεβού σας αναφέρει τη λέξη καισαρική ως μία ασφαλή μέθοδο στην οποία είναι όλα υπό έλεγχο; Σε μία εποχή που οι καισαρικές είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι όχι μόνο δικαίωμά σας αλλά και υποχρέωσή του να πάρει θέση στο θέμα.

 

 • Έχει τη δική του μαία; Αν ναι, η μαία του αναλαμβάνει να κάνει μαθήματα «ανώδυνου» τοκετού με την ψυχοπροφυλακτική μέθοδο; Αν θέλετε να γεννήσετε φυσιολογικά και να ζήσετε την εμπειρία του τοκετού η μαία είναι απαραίτητη σύντροφος στις οδύνες και την εξώθηση. Αρκεί να έχετε δουλέψει κάμποσο καιρό μαζί της και να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ρωτήστε λοιπόν ξεκάθαρα τον γιατρό σας –αν και τα τελευταία χρόνια είναι συνήθης η απάντηση: «αφού θα σου κάνω επισκληρίδιο τι τη θέλεις τη μαία;» Αν επικοινωνήσετε με μέλη του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών θα καταλάβετε ότι ακόμη και με την επισκληρίδιο αναισθησία η μαία είναι το πρόσωπο που προάγει τον επιτυχή τοκετό βοηθώντας την επίτοκο να συνεργαστεί σωστά και χωρίς πανικό.

 

 • Δέχεται, εάν εσείς το επιθυμείτε, να παρευρίσκεται ο σύντροφός σας και πατέρας του παιδιού στην αίθουσα τοκετού;

 

 • Ο γιατρός σας συνεργάζεται με ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο; Και ποιο είναι το κόστος νοσηλείας στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα; Ακόμη, ποια θα είναι η αμοιβή του;

 

 • Πόσο διαθέσιμος είναι στην επικοινωνία; Μπορείτε να του τηλεφωνείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αν ανησυχήσετε για κάτι; Και αν δεν είναι σε θέση να σας απαντήσει, έχει ορίσει αντικαταστάτη με τον οποίο θα μπορείτε να επικοινωνείτε σε περίπτωση ανάγκης;

 

 • Ποιες περιπτώσεις χρήζουν επείγουσας επικοινωνίας; Για παράδειγμα το αίσθημα ναυτίας δεν είναι λόγος να τηλεφωνήσουμε στον γιατρό αν όμως κάνουμε ασταμάτητα εμετούς πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί του και ενδεχομένως και να νοσηλευτούμε για τον κίνδυνο αφυδάτωσης που είναι μία κατάσταση επικίνδυνη για το έμβρυο.

 

 • Θα σας δώσει κάποιες οδηγίες για τη διατροφή σας προκειμένου να μην πάρετε πολλά κιλά; Ποιο είναι κατά τη γνώμη του το όριο λήψης βάρους για τη δική σας περίπτωση;

 

 • Μπορείτε να πιείτε ένα ποτηράκι αλκοόλ μια στο τόσο; Και πρέπει να κόψετε μαχαίρι το τσιγάρο;

 

 • Μπορείτε να έχετε ερωτικές επαφές; Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης;

 

 • Πριν την εγκυμοσύνη ασκούσασταν τακτικά και έντονα. Τώρα τι πρέπει να κάνετε;

 

 • Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να διακόψετε την εργασία;

 

 • Μήπως η εγκυμοσύνη χειροτερέψει τη χρόνια ασθένειά σας; Αν έχετε χρόνια προβλήματα υγείας, για παράδειγμα υποφέρετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, θα πρέπει να το συζητήσετε μαζί του.

 

 • Θα γίνω καλή μάνα; Μπορώ να τα καταφέρω; Είμαι έτοιμη γι αυτή την αλλαγή στη ζωή μου; Ο γυναικολόγος πρέπει να είναι έτοιμος να σας στηρίξει στη δύσκολη, πρώτη περίοδο της εγκυμοσύνης και να σας προικίσει με γνώση και αυτοπεποίθηση.


Tags

αγωνίες, απαντήσεις, αυτοπεποίθηση, γυναικολόγος, ερωτήσεις, θετικό τεστ εγκυμοσύνης, ραντεβού, τεστ εγκυμοσύνης, φόβοι


395


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Το σωστό interview για την υποψήφια νταντά – Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Το σωστό interview για την υποψήφια νταντά – Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Πρόσωπο αξιόπιστο, τίμιο, φιλικό, ν’ αγαπά τα παιδιά και με γνώσεις προς την ανατροφή τους. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθετε για την babysitter. Δείτε ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε, γιατί είναι interview για ένα ακόμη μέλος της οικογένειας.

Δεκέμβριος 16,2014

Η ζωή με το νέο μωρό σας

Η ζωή με το νέο μωρό σας

Όπως με κάθε τι καινούργιο, θα χρειασθεί λίγος χρόνος και υπομονή για να προσαρμοσθείτε, και εσείς και το μωρό, στη νέα κατάσταση.

Ιανουάριος 03,2014

Έξι βήματα για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας

Έξι βήματα για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η αυτοπεποίθηση εξαρτάται από την επιτυχία και την ικανότητα; Αν είναι έτσι, τότε γιατί όμορφες γυναίκες νιώθουν άσχημες, άνδρες με καριέρα νιώθουν ανίκανοι και άνθρωποι με φίλους νιώθουν μόνοι; Τι είναι η αυτοπεποίθηση;

Απρίλιος 10,2014

Μαθήματα κολύμβησης στην...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.