Είμαι Γυναίκα

Πώς να φροντίσω τον εαυτό μου καλύτερα;

Πώς να φροντίσω τον εαυτό μου καλύτερα;

Πάνω απ’ όλα να έχετε αυτοπεποίθηση γιατί το αξίζετε.

 

 

Η καθημερινή περιποίησή σας μπορεί να κάνει την περίοδο αυτή, όχι μόνο καλύτερη, αλλά πραγματική απόλαυση. Οι έρευνες δείχνουν ότι η παθητική γυμναστική (απλές γυμναστικές ασκήσεις) όχι μόνο εξασφαλίζει καλύτερη κίνηση στις αρθρώσεις και στους μυς, αλλά βοηθά στην έκκριση των ενδορφινών, ουσίες οι οποίες σας δίνουν ευεξία, γεγονός που αντισταθμίζει την φυσιολογική ανησυχία που προέρχεται από τις καινούργιες και συνεχείς ευθύνες.

 

 

  • Εξοικονομήστε 20 λεπτά κάθε μέρα για τον εαυτό σας
  • Φτιάξτε τα μαλλιά σας, βγείτε βόλτα, διαβάστε ένα ευχάριστο περιοδικό.
  • Κοιμηθείτε όσο κι όποτε μπορείτε.
  • Μην προγραμματίζετε τίποτε. Ζήστε τη ζωή σας λεπτό προς λεπτό σύμφωνα με τους ρυθμούς του μωρού σας.
  • Ξαπλώστε λοιπόν κι εσείς όποτε κοιμάται το μωρό, κι ας είναι ώρα απίθανη.
  • Ξεχάστε τα καλούπια που είχατε φτιάξει. Προσαρμοστείτε στη νέα σας ζωή.
  • Μην θέλετε να είστε τέλεια.
  • Μην περιμένετε να είναι το μωρό τέλειο.
  • Μην περιμένετε να είναι ο σύντροφός σας τέλειος στο νέο του ρόλο του πατέρα. Μιλήστε του καθαρά. Δώστε του να καταλάβει ότι το μωρό δεν τον έχει εκτοπίσει από την καρδιά σας, αλλά μόνο από το επίκεντρο της φροντίδας σας. Ζητήστε του να μοιραστεί τη φροντίδα του σπιτικού σας. Αφήστε τον να χαρεί τη φροντίδα του μωρού. Δεν μπορεί να το θηλάσει, αλλά μπορεί να μοιραστεί τη χαρά του μπάνιου του, να το κρατά στην αγκαλιά του.

 

 

Απολαύστε την απαλλαγή που σας προσφέρει η μητρότητα από τις κοινωνικές συμβατικότητες

 

 

Χαλαρώστε και χαρείτε το μωρό σας. Το μεγάλωμα ενός παιδιού απαιτεί υπευθυνότητα, φροντίδα, αγάπη και θυσίες, αλλά είναι μία συναρπαστική εμπειρία. Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο πολύ θα συνδέεστε με το παιδί και τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε τη ζωή μαζί του.

 

 

Η σχέση σας με τον άνδρα σας είναι πολύ σημαντική. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές. Μακριά από σας οι πικρές κουβέντες, η επιτίμηση, το «εσύ φταις»! Χειρότερο ακόμη και από τις συχνές και φωνακλάδικες διαφωνίες είναι η αδιαφορία. Η έλλειψη επικοινωνίας. Είναι ο ασφαλής τρόπος δημιουργίας μεγάλων προβλημάτων στο παιδί και εξίσου μεγάλης πίκρας σε εσάς.

 

 

Πατέρας και μάνα πρέπει να επιδιώξουν να κάνουν το σπιτικό τους πραγματική εστία. Η ζεστή ατμόσφαιρα, το ήρεμο κλίμα του σπιτικού, ο καλός ο λόγος, η αλληλοσυμπλήρωση στα γονεϊκά καθήκοντα, η ενεργητική συμμετοχή και των δύο σας στη ζωή του παιδιού αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να φροντίσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

 

 

 Tags

καθημερινή περιποίησή, να φροντίσετε τον εαυτό σας, συναρπαστική εμπειρία, τον εαυτό σας, φροντίδα, φροντίδα του μωρού, φροντίσω τον εαυτό μου2597


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Το μεγάλο δίλημμα: παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Το μεγάλο δίλημμα: παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Ο παιδικός σταθμός είναι μια πραγματικότητα στη ζωή του παιδιού και της οικογένειας και ένα πολύ σημαντικό βήμα στη ζωή και των δύο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα του παιδικού σταθμού.

Ιανουάριος 07,2014

Η ζωή με το νέο μωρό σας

Η ζωή με το νέο μωρό σας

Όπως με κάθε τι καινούργιο, θα χρειασθεί λίγος χρόνος και υπομονή για να προσαρμοσθείτε, και εσείς και το μωρό, στη νέα κατάσταση.

Ιανουάριος 03,2014

Κρητική διατροφή: Με τις υγείες...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.