μαμαgazino

Πόσο σημαντικά είναι τα παραμύθια;

Πόσο σημαντικά είναι τα παραμύθια;
Τι λένε 9 σπουδαίοι άνθρωποι

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν μάγισσες, νεράιδες, μικροί γενναίοι ήρωες και κακοί λύκοι. Πολλοί ακαδημαϊκοί έχουν επισημάνει τα οφέλη των παραμυθιών για τα παιδιά.
Διεγείρουν τη φαντασία, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, δίνουν στα παιδιά ηθικά διδάγματα και τα μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν ακόμη και τους μεγαλύτερους φόβους τους.
Για όσους δεν έχουν ακόμη πειστεί, δείτε τι έχουν πει εννέα σημαντικοί άνθρωποι για τα παραμύθια.

 

-    «Εάν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα διαβάστε τους παραμύθια. Εάν θέλετε να είναι πιο έξυπνα, διαβάστε τους ακόμη περισσότερα παραμύθια», Albert Einstein, Νομπελίστας φυσικός.


-    «Ένας επιστήμονας στο εργαστήριό του δεν είναι ένας απλός τεχνικός. Είναι επίσης ένα παιδί που αντιμετωπίζει φυσικά φαινόμενα που το εντυπωσιάζουν σαν να ήταν παραμύθια», Marie Curie, Γαλλίδα φυσικός και χημικός.


-    «Τα παραμύθια είναι περισσότερο από αληθινά. Όχι επειδή μας λένε ότι υπάρχουν δράκοι, αλλά επειδή μας λένε ότι οι δράκοι μπορούν να ηττηθούν», Neil Gaiman, Βρετανός συγγραφέας.


-    «Εάν θέλω να είμαι ειλικρινής θα πρέπει να σας πω ότι ακόμη διαβάζω παραμύθια και μου αρέσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», Audrey Hepburn, ηθοποιός.


-    «Εάν διαβάζετε παραμύθια, θα παρατηρήσετε ότι μία ιδέα είναι κοινή σε όλες τις ιστορίες: Η ιδέα ότι ειρήνη και ευτυχία μπορούν να υπάρξουν υπό προϋποθέσεις. Αυτή η ιδέα, που είναι και η καρδιά της ηθικής, είναι και η καρδιά των παραμυθιών», G.K. Chesterton, Βρετανός συγγραφέας.


-    «Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το φόβο. Δεν είχαμε όλοι φοβηθεί ως παιδιά; Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που η Κοκκινοσκουφίτσα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κακό λύκο. Αυτό που μας φοβίζει σήμερα είναι το ίδιο που μας φόβιζε και τότε. Απλώς ο λύκος είναι διαφορετικός. Αυτός ο τρόμος είναι ριζωμένος σε όλους», Alfred Hitchcock, σκηνοθέτης.


-     «Σε αυτήν την ωφελιμιστική εποχή, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, είναι θέμα μείζονος σημασίας να σεβόμαστε τα παραμύθια», Charles Dickens, Άγγλος μυθιστοριογράφος.


-    «Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες, στους δράκους, στα παραμύθια. Όλα υπάρχουν, ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας. Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα;», John Lennon, τραγουδοποιός.


-    «H αγάπη φωτίζει με τη λάμψη του παραμυθιού την καθημερινότητα», Percy Bysshe Shelley, Άγγλος ποιητής.

 Tags

παραμυθιού, παραμυθιών2269


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Προφορικός και γραπτός λόγος στο νηπιαγωγείο

Προφορικός και γραπτός λόγος στο νηπιαγωγείο

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου στόχο έχει να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εξοικείωση των παιδιών με όλες τις εκφάνσεις της γλώσσας που αφορούν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο.

Ιανουάριος 15,2014

Τσουρέκι Πολίτικο (και...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.