Παιδί 4+

Ποιο είναι το κατάλληλο σωσίβιο για το παιδί μου

Ποιο είναι το κατάλληλο σωσίβιο για το παιδί μου

 

 

 

 

 

 

Οι εναλλακτικές για την ασφάλεια του παιδιού στη θάλασσα είναι πολλές: Μπρατσάκια, κουλούρα, ή σανίδα; Ανακαλύψτε ποιο είναι το κατάλληλο σωσίβιο για το δικό σας παιδί και με τι κριτήρια να το επιλέξετε.

 

 

 

 

 

 

Όλοι οι γονείς έχουμε αναρωτηθεί ποιο είναι το κατάλληλο σωσίβιο ανάλογα με τη ηλικία και το σωματότυπο του παιδιού μας. Ο γενικός κανόνας είναι ότι μέχρι τα δύο περίπου χρόνια, ο καλύτερος τρόπος για να μπει ένα παιδί στη θάλασσα είναι στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά. Στη συνέχεια μπορεί να μπει και μόνο του, έχοντας κάποιο βοήθημα. Κάτω από την ηλικία των 3 τα παιδιά καλό θα είναι να φοράνε σωσίβιο με έξτρα επένδυση στο μέρος των ποδιών. Επίσης, τα μπρατσάκια είναι σχετικά ακατάλληλα για την ηλικία αυτή, μια που δεν εφαρμόζουν σε παιδιά κάτω των τριών καθώς τα χέρια τους είναι αρκετά μικρά.

 

 

Πώς να διαλέξετε το σωστό σωσίβιο

 

 

Μπρατσάκια

 

Μια κλασική επιλογή κατάλληλη για παιδιά από τριών ετών. Μπορείτε να διαλέξετε μπρατσάκια απλά ή αυτά που είναι ενσωματωμένα σε γιλέκο. Τα μπρατσάκια θα πρέπει να είναι σε έντονα χρώματα για να εντοπίζονται από απόσταση σε περίπτωση κινδύνου. Επίσης θα πρέπει να είναι άνετα και να εφαρμόζουν καλά στα χέρια. Εννοείται βέβαια ότι το μέγεθος θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία που συστήνει ο κατασκευαστής.

 

 

Τι να προσέξετε

 

Ελέγξτε καλά αν οι βαλβίδες είναι ασφαλείας και δεν χάνουν αέρα αν ανοίξουν κατά λάθος. Μην αφήνετε τα παιδιά να βγάζουν τα μπρατσάκια γιατί θα συνηθίσουν να το κάνουν και θα νομίζουν ότι αυτή είναι η σωστή χρήση του.

 

 

Σωσίβιο με καθισματάκι

 

Είναι κατάλληλο για παιδιά από 0-2 ετών που περνώντας τα πόδια τους μέσα από το κάθισμα, απολαμβάνουν άνετα το μπάνιο τους.
 

 

Σωσίβιο γιλέκο

 

Τα τελευταία χρόνια το προτιμούν πολλοί γονείς, καθώς το θεωρούν περισσότερο ασφαλές.


 

Κουλούρα

 

Πρόκειται για την πιο κλασική επιλογή. Κουλούρες κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα, όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται από την ηλικία των τεσσάρων ετών και μετά  γιατί ανατρέπονται εύκολα.

 

 

Σωσίβιο μέσης

 

Αυτού του είδους τα σωσίβια δένονται στη μέση του παιδιού και ασφαλίζουν με αγκράφα, ενώ έχουν ιμάντα, το μήκος του οποίου αυξομειώνεται για καλύτερη εφαρμογή.


 

Μακαρόνι ή Σανίδα

 

Χρησιμοποιούνται κυρίως στα κολυμβητήρια, αλλά μπορείτε να τα πάρετε και στη θάλασσα.

 


Μαγιό με ενσωματωμένο σωσίβιο

 

Τα τελευταία χρόνια διατίθενται στο εμπόριο πολλά μαγιό με ενσωματωμένα σωσίβιο για μωρά και νήπια. Αν το παιδί τα βολευτεί αποτελούν κι αυτά μια καλή λύση.

 

Τα S.O.S  για τα σωσίβια

 

Όποιο σωσίβιο κι αν επιλέξετε για το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στην ηλικία του και δώστε προσοχή στις προδιαγραφές και στις οδηγίες εφαρμογής του. Και ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα μικρά παιδιά μόνα στο νερό χωρίς επίβλεψη! Επίσης, αποφύγετε να μπείτε στη θάλασσα όταν φυσάει. Τέλος, μην  αφήνετε παιχνίδια μέσα στο νερό όταν βγαίνει το παιδί σας, γιατί μπορεί να θελήσει να μπει μόνο του και να τα πιάσει.Tags

παιδιά, σωσίβιο


2228


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Η οξεία λαρυγγίτιδα στα παιδιά

Η οξεία λαρυγγίτιδα στα παιδιά

Η οξεία λαρυγγίτιδα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα επείγοντα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα παιδί.

Ιανουάριος 15,2014

Προφορικός και γραπτός λόγος στο νηπιαγωγείο

Προφορικός και γραπτός λόγος στο νηπιαγωγείο

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου στόχο έχει να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εξοικείωση των παιδιών με όλες τις εκφάνσεις της γλώσσας που αφορούν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο.

Ιανουάριος 15,2014

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ: Η Ξένια...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.