Βρέφος 0-12 μηνών

Οι παγίδες που κρύβει η Άνοιξη για την υγεία του μωρού

Οι παγίδες που κρύβει η Άνοιξη για την υγεία του μωρού

 

 

 

 

 

 

Αν και πρόκειται για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, η Άνοιξη κρύβει πολλές παγίδες για τα μωρά! Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσοχή στον ήλιο
Ακόμη κι αν ακόμη είναι Άνοιξη, μην ξεχνάτε ότι το δέρμα του μωρού σας είναι ευαίσθητο. Πριν βγάλετε λοιπόν, το παιδί βόλτα φροντίστε να του φορέσετε ειδική ενυδατική κρέμα ηλιοπροστασίας και οπωσδήποτε καπέλο ώστε να μην κινδυνέψει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Προσοχή στη θερμοκρασία
Από τη στιγμή που ο καιρός αρχίζει να γλυκαίνει, το μωρό μπορεί (και πρέπει) να χαίρεται τον καθαρό αέρα οποιαδήποτε στιγμή από τις 07.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Όταν, βέβαια, έχει περισσότερη ψύχρα, οι καλύτερες ώρες είναι από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το απόγευμα, ενώ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι προτιμότερο να βγαίνουμε έξω νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες της άνοιξης, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανό να πιάσει ξαφνικά αεράκι. Οπότε φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια ζακέτα. Επίσης φροντίστε να έχετε μαζί ένα βαμβακερό σκουφάκι, κουκούλα ή ό,τι άλλο μπορεί να προφυλάξει το κεφάλι του μωρού από κρύο ή έντονο ήλιο.

Προσοχή στα φτερνίσματα

Το συχνό φτάρνισμα και η καταρροή, εκδηλώνονται συνήθως την Άνοιξη και μπορεί να είναι κάποια μορφή αλλεργικής ρινίτιδας. Παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν οι πιθανοί ένοχοι, αν υποψιαζόμαστε ότι το παιδί μας πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα, φροντίζουμε να ενημερώσουμε τον παιδίατρο και να επισκεφτούμε τον αλλεργιολόγο για να του χορηγήσει την αναγκαία θεραπεία και βέβαια να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος ώστε να μάθουμε σε τι είναι αλλεργικό το παιδί μας. Καλό είναι επίσης να αποφεύγουμε να βγαίνει το παιδί έξω γύρω στις 10-12 το πρωί και αργά το απόγευμα που τα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα είναι σε υψηλά επίπεδα.

 

Προσοχή στη γύρη
Γενικά αποφύγετε να φέρνετε το παιδί σε επαφή με λουλούδια που μυρίζουν έντονα ή βγάζουν γύρη γιατί μπορεί να είναι αλλεργικό και να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Τα λουλούδια σαφέστατα είναι το δυνατό σημείο της Άνοιξης και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να στερήσουμε αυτή την εμπειρία από τα μωρά μας, αλλά  ειδικά τις πρώτες φορές, προσέξτε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της βόλτας για σημάδια εμφάνισης αλλεργίας, κοκκινίλες, ή ύποπτα πρηξίματα.Tags

άνοιξη, μωρό


1685


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ:...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.