μαμαgazino

Κέικ με υγρή σοκολάτα.

Κέικ με υγρή σοκολάτα.

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και ο ουρανίσκος θα επιβεβαιώσει τη μαγεία του κέικ που στην καρδιά του δεν έχει τίποτε άλλο από λαχταριστή λιωμένη σοκολάτα.

 

 

Αν αυτές τις γιορτές θέλετε να πρωτοτυπήσετε γευστικά και να μην ακολουθήσετε την πεπατημένη, αφήστε τους άλλους να σας κεράσουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και τσουρέκια και κλειστείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα κέικ αλλιώτικο από τα άλλα παρέα με τα παιδιά σας. Βασίλισσα της συνταγής είναι η σοκολάτα, η οποία αν όλα πάνε καλά δεν θα στεγνώσει και δεν θα γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά θα λιώσει και θα κρυφτεί σε υγρή μορφή στην καρδιά του κέικ.

 

Το κοινό κατά τα άλλα γλυκό ταιριάζει με το πρωινό γάλα των παιδιών, τον καφέ των μεγάλων και το καυτό τσάι που ιδανικά σερβίρεται το απόγευμα μετά τη μεσημεριανή σιέστα. Δίνει ενέργεια, δηλαδή μπόλικες θερμίδες, αλλά η σοκολάτα που περιέχει προσφέρει πολλά ωφέλιμα για τον οργανισμό στοιχεία: φλαβονοειδή και προκυανίδια, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση και αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους.

 

Τι άλλα συστατικά περιέχει το κακάο, κύριο συστατικό της σοκολάτας; Μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνη C και θεοβρωμίνη, έναν συνδυασμό στοιχείων που διώχνουν την κούραση. Αν προσθέσετε στα συστατικά του και την τρυπτοφάνη, μία ουσία η οποία βρίσκεται στους κόκκους του και ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης θα καταλάβετε γιατί η σοκολάτα σας φτιάχνει τη διάθεση.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

 

7 αυγά

 

320 γραμμάρια κουβερτούρα

 

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

11/2 κούπα ζάχαρη

 

250 γραμμάρια βιτάμ

 

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε στο μίξερ έναν-έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι και τα δουλεύουμε στο μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 14 λεπτά. Ούτε ένα λεπτό παραπάνω. Βγάζουμε και το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε.

 

 

Προσοχή! Αν ξεχαστούμε και αφήσουμε το κέικ για περισσότερο χρόνο στον φούρνο η σοκολάτα θα γίνει και πάλι συμπαγής.







Tags

θεοβρωμίνη, κακάο, κέικ σοκολάτα, κουβερτούρα, ρευστή σοκολάτα, ωφέλιμα συστατικά


1017


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.









Κατασκήνωση ή summer camp; Το δίλημμα...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.