μαμαgazino

Ευρυαγγείες στα πόδια; Όχι πια!

Ευρυαγγείες στα πόδια; Όχι πια!

Αν οι ευρυαγγείες «σκιάζουν» τα όμορφα πόδια σας, αποταθείτε στους εξειδικευμένους γιατρούς που διαθέτουν τη γνώση και την τεχνική για τη σωστή και ασφαλή αντιμετώπισή τους.

 

 

Οι ευρυαγγείες είναι τα μικρά διεσταλμένα, κόκκινα ή μπλε, φλεβικά τριχοειδή, που φαίνονται στο δέρμα μας. Εμφανίζονται όταν σε ορισμένες περιοχές του ποδιού τα αόρατα υπό φυσιολογικές συνθήκες φλεβίδια, διαστέλλονται σιγά-σιγά, εξαιτίας τοπικά αυξημένων φλεβικών πιέσεων. Έτσι αυξάνονται σε μέγεθος και σε έκταση και γίνονται ορατά και αντιαισθητικά.

 

Οι ευρυαγγείες αποτελούν φλεβική νόσο και όχι μόνο αισθητικό πρόβλημα. Είναι μάλιστα η πρώτη εκδήλωση της φλεβικής νόσου. Επειδή όμως δεν απειλούν την υγεία μας, τις αντιμετωπίζουμε μόνο για αισθητικούς λόγους.

 

Μία γυναίκα που αποφασίζει να απαλλαγεί από τις ευρυαγγείες, πρέπει να αποταθεί σε εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος θα εξετάσει κλινικά και με triplex το φλεβικό της δίκτυο στα κάτω άκρα καθώς μία αθώα ευρυαγγεία μπορεί να προκαλείται από κεντρικότερες μη εμφανείς χαλασμένες φλέβες ή κιρσούς.

 

Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να προηγηθεί η θεραπεία του αιτίου της ευρυαγγείας και μετά η ίδια η ευρυαγγεία με την πλέον κατάλληλη και ασφαλή μέθοδο, τη Μικροσκληροθεραπεία.

 

 

Μικροσκληροθεραπεία, η θεραπεία εκλογής

 

Όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ασφαλής και ανώδυνη είναι η θεραπεία της και τόσο πιο άριστο αισθητικά είναι το αποτέλεσμα. Και όσο πιο έμπειρος και εξειδικευμένος με τις θεραπείες αυτές είναι ο γιατρός, τόσο πιο σωστό και μόνιμο είναι το αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Η Μικροσκληροθεραπεία (ή Σκληροθεραπεία με λεπτές βελόνες, ή Σκληρυντικές ενέσεις), είναι η μέθοδος εκλογής, η μόνη μέθοδος που μπορεί να εξαλείψει όλες τις μορφές των ευρυαγγειών, προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στην ασθενή. Με τη μέθοδο αυτή αντιμετωπίζονται άριστα και οι μικρές αντιαισθητικές πράσινες φλέβες, που συχνά είναι η αιτία δημιουργίας και επανεμφάνισης των ευρυαγγειών.

 

Πρόκειται για μία τεχνική σκληρυντικών ενέσεων, στην οποία χρησιμοποιούμε πολύ λεπτές βελόνες, οι οποίες δεν προκαλούν σχεδόν καθόλου πόνο. Όλες οι άλλες μέθοδοι (όλοι οι τύποι των Lasers, Φωτοθερμία, Διαθερμοπηξία, κλπ) έχουν ένδειξη σε ειδικές μόνο περιπτώσεις και δεν μπορούν να πετύχουν το αισθητικό αποτέλεσμα των Σκληρυντικών Ενέσεων στη θεραπεία των ευρυαγγειών και των μικρών φλεβών στα κάτω άκρα.

 

Ανάλογα με το είδος της ευρυαγγείας που θεραπεύουμε, είναι δυνατόν στις εγχύσεις μας να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές σκληροθεραπευτικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι σε υγρή μορφή, η λεγόμενη Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία με υγρά (Liquid Microsclerotherapy) ή σε μορφή αφρού, η Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία με Αφρούς. (Foam Microsclerotherapy).

 

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιείται μία πολύ λεπτή βελόνα με την οποία γίνεται η έγχυση των σκληρυντικών ενέσεων. Σε κάθε περιοχή γίνονται αρκετές εγχύσεις ενώ ορισμένες περιοχές χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να θεραπευθούν. Ένα μάλιστα εκτεταμένο δίκτυο ευρυαγγειών απαιτεί αρκετές συνεδρίες.

 

 

Με γεια τα πόδια!

 

Μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις η ασθενής συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της. Μπορεί να εργάζεται αλλά και να αθλείται με μέτρο. Γενικότερα, η κίνηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία του φλεβικού συστήματος και συνεπώς και για το αποτέλεσμα της θεραπείας.

 

Λίγες μικρές μελανιές (εκχυμώσεις) εμφανίζονται στα σημεία των ενέσεων και υποχωρούν πλήρως σε 7-10 ημέρες. Πολύ μικρής έκτασης επιφανειακοί ερεθισμοί μπορεί να εμφανιστούν σπάνια στα σημεία των ενέσεων. Σε αυτή την περίπτωση θα υποχωρήσουν πλήρως σε 1-3 εβδομάδες. Μόνιμες υπερχρώσεις, ή πληγές στα σημεία των ενέσεων είναι εξαιρετικά σπάνιες και σχεδόν πάντα αφορούν σε αποτέλεσμα λάθους τεχνικής.

 

Η έκθεση στον ήλιο των περιοχών που έγιναν οι ενέσεις πρέπει να αποφεύγεται για λίγες μέρες. Ειδικά ελαστικά καλσόν δεν συστήνονται καθώς το είδος της θεραπείας και η ασφάλεια μαζί με την καλή γνώση της τεχνικής επιτρέπει να μην τα χρειάζεται η ασθενής.

 

 

Κι αν οι ευρυαγγείες επιστρέψουν;

 

Η φλεβική νόσος είναι μία χρόνια, εξελικτική, καλοήθης νόσος, κατά την οποία ο οργανισμός έχει την τάση να «χαλάει» συνεχώς τις φλέβες του. Η προδιάθεση αυτή είναι γραμμένη στο γενετικό μας κώδικα. Επίσης, η φλεβική νόσος εκφράζεται σε κάθε άτομο με διαφορετική ένταση και με διαφορετικό τρόπο και εξελίσσεται ακόμη και αν γίνονται ή όχι οποιεσδήποτε θεραπείες. Είναι λοιπόν πιθανόν να επανεμφανιστούν σε άλλες, αλλά και στις ίδιες περιοχές καινούργιες παθολογικές φλέβες και ευρυαγγείες. Η διαδικασία επανεμφάνισης, όμως, είναι αργή και σταδιακή. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η περιοδική παρακολούθηση και συντήρηση του καλού αποτελέσματος. Αν πάντως θεραπευθεί σωστά το υπάρχον φλεβικό πρόβλημα, ελαττώνεται πολύ ο ρυθμός εμφάνισης καινούργιων χαλασμένων φλεβών και ευρυαγγειών, γιατί η θεραπεία ανακουφίζει ιδιαίτερα τη φλεβική κυκλοφορία στα πόδια.

 

 

 

Από τον Δρ. Μάριο Βαλσάμη, Χειρουργό, εξειδικευμένο στις παθήσεις φλεβών, μέλος της Γαλλικής Φλεβολογικής Eταιρείας και του Αμερικάνικου Κολλεγίου Φλεβολογίας. (www.valsamisveins.gr)Tags

αισθητικό πρόβλημα, αντιμετώπιση, γιατρό, ευρυαγγείες, μικροσκληροθεραπεία, πόδια, σκληροθεραπεία λεπτές βελόνες, σκληρυντικές ενέσεις, φλεβικά τριχοειδή, φλεβική νόσος


1716


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Η Ψυχολογία της Εγκύου

Η Ψυχολογία της Εγκύου

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος, την οποία χαρακτηρίζει η λέξη αλλαγή και συνήθως, μια αλλαγή όσο επιθυμητή και αν είναι, ασκεί αξιοσημείωτη επίδραση στην ψυχολογία της γυναίκας.

Ιανουάριος 08,2014

Το τέλειο πεντικιούρ κατ’ οίκον με δέκα βήματα

Το τέλειο πεντικιούρ κατ’ οίκον με δέκα βήματα

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, έλεγαν οι παλιές. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε μόνες σας και εντελώς δωρεάν το τέλειο πεντικιούρ. Φροντίστε τα πόδια σας μετά τις κακουχίες του καλοκαιριού εύκολα και οικονομικά.

Οκτώβριος 03,2014

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ:...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.