μαμαδοblog

7 tips για μια όμορφη επιστροφή στα θρανία


7 tips για μια όμορφη επιστροφή στα θρανία

Της Γεωργίας Λαμπριανίδη

 

Ο Σεπτέμβριος για τους μαθητές είναι η αρχή μιας νέας χρονιάς. Για κάποιους είναι άλλη μια νέα σχολική χρονιά, για κάποιους άλλους μια περίοδος που σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και συνοδεύεται από άγχος, αγωνία, ίσως και φόβο για το άγνωστο. Οι γονείς που στέλνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, στο Δημοτικό ή ακόμα και τα παιδιά που θα μεταφερθούν στο γυμνάσιο, στο λύκειο, σε ένα πανεπιστήμιο -ειδικά αν είναι και σε άλλη πόλη- νομίζω με καταλαβαίνουν.

 

Κι όσο το σχολείο, όποια βαθμίδα κι αν έχει, δημιουργεί αγωνία και άγχος κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη γλυκιά αυτή αναμονή της προετοιμασίας των σχολικών ειδών, τη μυρωδιά των τετραδίων, την αγορά καινούριας τσάντας, τα σιδερωμένα ρούχα στην κρεμάστρα που προορίζονται για εκείνη την πρώτη μέρα, το στήσιμο ενός φοιτητικού σπιτιού.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά -αλλά και τον εαυτό μας- να μπουν πιο ομαλά σε αυτήν τη σχολική ρουτίνα μετά από ένα ξέφρενο καλοκαίρι;

 

Ύπνος:

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία ξεκινήστε να βάζετε τα παιδιά για ύπνο νωρίτερα από την ώρα που πήγαιναν όλο το καλοκαίρι. Πολύ βοηθητικό επίσης είναι να ξεκινήσετε πάλι μια νυχτερινή ρουτίνα. Για παράδειγμα, μετά το βραδινό φαγητό, να πλύνουν τα δόντια τους, να κάνουν ένα ντους πριν από τον ύπνο ή να διαβάσουν ένα βιβλίο.

 

Ρούχα:

Φτιάχνουμε τις ντουλάπες των παιδιών και οργανώνουμε τα ρούχα τους. Βοηθάει πολύ το ταίριασμα ρούχων σε σετ καθώς μας γλιτώνει πρωινό χρόνο.

 

Πρωινό Ξύπνημα:

Φτιάξτε μια νέα πρωινή ρουτίνα που θα κάνει τα παιδιά να ξυπνούν χαρούμενα και χωρίς γκρίνια. Βάλτε χαμηλόφωνα κάποιο αγαπημένο τους τραγούδι ή φτιάξτε το αγαπημένο τους πρωινό. Η αγορά επίσης ενός χαρούμενου και παιχνιδιάρικου ξυπνητηριού θα φανεί σίγουρα χρήσιμη.

 

Χώρος Διαβάσματος:

Μαζί με τα παιδιά μπορούμε να οργανώσουμε το χώρο διαβάσματος, πετώντας ή αρχειοθετώντας γραφική ύλη και αντικείμενα, δίνοντας έτσι χώρο στα νέα υλικά. Ένα έξτρα ράφι, μια νέα καρέκλα γραφείου ή ένα φωτιστικό μπορεί να δώσει νέα πνοή και περισσότερη διάθεση στο παιδί να παραμείνει στο χώρο αυτό. 

 

Σχολικό Κit:

Κάτι που βοηθά τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια είναι η τοποθέτηση ορισμένων ειδών πρώτης ανάγκης στην τσάντα τους. Για παράδειγμα ένα πακέτο χαρτομάντηλα, αντιμικροβιακά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα, μερικά τσιρότα, ίσως κάποια κοκαλάκια και τσιμπηδάκια ακόμα και χρήματα «έκτακτης ανάγκης» θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού. 

 

Κολατσιό:

Ίσως είναι αυτό που βασανίζει περισσότερο τις μαμάδες. Ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό θα δώσει στο παιδί την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεται και δεν θα επιβαρύνει την υγεία του. Φτιάξτε μια λίστα και ακολουθήστε την.

 

Οφθαλμίατρος:

Ένα ραντεβού με τον οφθαλμίατρο κάθε αρχή μιας σχολικής χρονιάς κρίνεται απαραίτητη καθώς θα προληφθούν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί  με τα μάτια του. Παράλληλα θα δοθεί χρόνος και στο παιδί και στο γονιό να συνηθίσουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα όπως πχ. στη χρήση γυαλιών.

 

Καλή σχολική χρονιά!Δείτε κι άλλα άρθρα από 4seasonswithgeo.com
Tags

οργάνωση, συμβουλές, σχολείο, σχολική χρονιά


637


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Δοκιμασμένα Tips Οργάνωσης Από Ένα Αληθινό Σπίτι

Δοκιμασμένα Tips Οργάνωσης Από Ένα Αληθινό Σπίτι

Ας το παραδεχτούμε. Κουραστήκαμε να δεχόμαστε συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού, που στην πράξη δεν έχουν καμία εφαρμογή σε απλά, καθημερινά σπίτια. Σε αυτό όμως το άρθρο, δείχνουμε δοκιμασμένα tips οργάνωσης για ένα αληθινό ελληνικό σπίτι.

Οκτώβριος 23,2015

Οχ Χταπόδι, Λάθος Πόδι ή αλλιώς τι σημαίνει Ενσυναίσθηση!

Οχ Χταπόδι, Λάθος Πόδι ή αλλιώς τι σημαίνει Ενσυναίσθηση!

Το χταπόδι ο Γιάννος, όπως όλα τα χταπόδια, έχει 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... 8 πόδια! Κάποιες φορές όμως... τυχαίνει το χταπόδι ο Γιάννος να στραβοξυπνάει. Μπερδεύει τα οχτώ πόδια του και το ένα στη δουλειά του άλλου πάει!

Σεπτέμβριος 12,2016

Κάπνισμα: Σας κόβει την ανάσα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.