μαμαδοblog

5+1 σημαντικά ραντεβού της ζωής σου


5+1 σημαντικά ραντεβού της ζωής σου

 

Της Γεωργίας Λαμπριανίδη

 

Αναμφισβήτητα τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής σου ήταν όταν ανέβαινες τα σκαλιά της εκκλησίας για να συναντησεις το άλλο σου μισό ή τότε στο μαιευτήριο όταν αντίκρυσες αυτό το μικρό πλασματάκι που μεγάλωνε μέσα σου τόσο καιρό.

 

Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα ραντεβού που πρέπει να κλείνεις ΚΑΘΕ χρόνο για να μπορείς να χαρείς περισσότερο τη ζωή σου μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

1) ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

 

Εξέταση ρουτίνας πλέον, μα η πιο σημαντική αφού μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας. Ελέγχει μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις, αιμοσφαιρινοπάθειες και αναιμίες, αιμορραγίες, θρομβώσεις και λευχαιμίες. Προσδιορίζει επίσης την πορεία πολλών παθήσεων και νοσημάτων καθώς και την αποτελεματικότητα θεραπειών.

 

2) ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ

 

Η βασική διαγνωστική εξέταση για πλήθους παθήσεων αφού το χρώμα, η διαύγεια κι άλλα φυσικά χαρακτηριστικά που έχουν τα ούρα παρέχουν ενδείξεις όπως λοιμώξεις, κληρονομικά ή μη μεταβολικά νοσήματα, διαταραχές νεφρών, καρκίνοι κι έκθεση σε τοξίνες.

 

3) ΤΕΣΤ ΠΑΠ

 

Η σημαντικότερη γυναικολογική εξέταση για την διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Η δεκάλεπτη αυτή μέθοδος εντοπίζει επίσης ιογενείς λοιμώξεις, απλό έρπη, κονδυλώματα, μύκητες κι άλλα κολπικά μικρόβια.

 

4) ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

Η ανεκτίμητη ακτινολογική εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού αλλά και να εντοπίσει αναπτυσσόμενους καρκινικούς όγκους που θα γίνοντας αντιληπτοί και ψηλαφητοί από τον ασθενή ή το γιατρό περίπου δύο χρόνια αργότερα!

 

5) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 

Εξέτασε το στόμα σου συνολικά σε έναν καλό οδοντίατρο. Κάνε έναν καλό καθαρισμό και συνέχισε με την αποκατάσταση δοντιών λαμβάνοντας πέρα από την υγεία και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο διαδεδομένη είναι πλέον η ασθένεια των ούλων καθώς και οι επιπτώσεις της, η περιοδοντική εξέταση αξίζει πολύ μεγαλύτερη προσοχή.

 

6) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

Προβλήματα όπως το άγχος, οι φοβίες, οι δυσκολίες στην επικοινωνία, τα προβλήματα συμπεριφοράς και άλλα μπορούν να καταπραϋνθούν με τις συμβουλές ενός ειδικού που θα τις αξιολογήσει. Στον ψυχολόγο απευθύνεται όποιος αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, χωρίς αναγκαστικά αυτό να περιλαμβάνεται στις ψυχικές ασθένειες, για αυτό ξεπέρασε οποιοδήποτε ταμπού και βρες λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί.

 

Ακόμα το σκέφτεσαι; Σήκωσε το ακουστικό και κλείσε τα ραντεβού σου!Δείτε κι άλλα άρθρα από 4seasonswithgeo.com
Tags

γυναίκα, καλύτερη ζωή, προληπτικά τεστ, πρόληψη, σημαντικά ραντεβού, τσεκ απ για γυναίκες, υγεία


1228


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

45 Χόμπι Για Πιο Χαρούμενες Μαμάδες (Υ.Γ. Κι Ας Μην Craftάρουν!)

45 Χόμπι Για Πιο Χαρούμενες Μαμάδες (Υ.Γ. Κι Ας Μην Craftάρουν!)

Μαμάδες: γυναίκες με 1000 ρόλους και προτεραιότητα τους άλλους. Προσωπικός χρόνος; Πολυτέλεια, αλλά αναγκαίος. Τα χόμπι λειτουργούν αγχολυτικά, δίνουν ευεξία και έχουν πολλά οφέλη. Ανάμεσα σε 45 ιδέες θα βρεις σίγουρα ένα που σου ταιριάζει!

Ιανουάριος 22,2016

Το υγιεινό 24ωρο μιας μαμάς!

Το υγιεινό 24ωρο μιας μαμάς!

Αισθάνεστε εξαντλημένες; Χωρίς ενέργεια ή διάθεση; Σας κουράζει σωματικά και ψυχολογικά η καθημερινότητα και οι εξαντλητικοί ρυθμοί της; Σας προτείνω κάποιες συνήθειες που άρχισα να υιοθετώ και είδα τη μέρα μου με άλλα μάτια.

Ιούνιος 09,2016

Το σωστό interview για την υποψήφια νταντά – Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Το σωστό interview για την υποψήφια νταντά – Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Πρόσωπο αξιόπιστο, τίμιο, φιλικό, ν’ αγαπά τα παιδιά και με γνώσεις προς την ανατροφή τους. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθετε για την babysitter. Δείτε ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε, γιατί είναι interview για ένα ακόμη μέλος της οικογένειας.

Δεκέμβριος 16,2014

Μελέτη στο σπίτι: Πώς να γίνει...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.